KLEMEN POPIT, voznik relija

Prebivališče: Ljubljana

Višina, teža: 181 cm & 65 kg

Hobiji: karting, fitnes, smučanje

Začetek kariere: 2013

Klemen Popit je mlad voznik relija, ki z hitrimi in atraktivnimi vožnjami navdušuje gledalce ob stezah pri svojih 22 letih. Obiskuje fakulteto za podjetništvo ter ima status vrhunskega in kategoriziranega športnika. Sam rad uživa v dobri kulinariki ob zvokih glasbe ter odlične družbe. Proste dneve rad preživi v naravi, pozimi pa ne sme manjkati smučarskih dni.

Od samega začetka tekmuje za avto moto društva Slovenija avto. V letu 2013 je bil s strani nacionalne avtomobilistične panožne zveze AŠ2005 in FIA Instituta izbran za najbolj perspektivnega in talentiranega mladega voznika v Sloveniji. Še isto leto je bil kot prvi slovenski voznik v zgodovini izbran na FIA Young Driver Excellence Academy 2013. Omenjene akademije se je udeležil kot izbrani nacionalni predstavnik in spoznaval veščine tekmovalnega avtomobilizma skupaj še z drugimi 25 izbranci iz različnih evropskih držav. Sodelovati, se učiti, izmenjevati vozniške izkušnje in tekmovati z najbolj talentiranimi mladimi vozniki je bila zanj velika čast ter obenem v velik ponos.

Na področju športnega avtomobilizma se udejstvuje v okviru različnih tekmovalnih panog.
Na tekmah, ki so štele za točke državnega in pokalnega prvenstva je že posegal po stopničkah, nekaj je bilo tudi tistih najvišjih. V sezoni 2014 je postal tudi evropski mladinski – NEWCOMER prvak v Mitropa pokalu v reliju. Želja po nadljalnjih uspehih in zmagah žene Klemena ter ekipo naprej, na poti, do novih zmagovalnih penin.

 

Klemen Popit Racing 5